verbinden van aquaria

samenvoegen van aquaria

Er stonden hier twee aquaria met de afmetingen 80x35x40cm en 90x35x40cm, die we voor de gerbils samengevoegd hebben, zodat ze in een huisvesting van 170x35x40cm konden krijgen.

Van elk aqua is een zijkant eruitgehaald en dan hebben we het samengeschoven. Omdat we de split aan de voorkant niet zo mooi vonden, hebben we een nieuwe glazen plaat over de hele lengte bestelt en alles met elkaar verlijmd met aquarien silicone.

Nog een drie delige deksel geknutseld en de silicone laten drogen

Zo zag de eerste inrichting eruit. Het aqua staat op een plank met wieltjes.


Voor het aqua hebben we een tv-tafel op maat laten bouwen, zodat het er precies onder past.

Na een tijdje vond ik de 35cm diepte niet meer diep genoeg , maar gelukkig hadden we de tafel iets dieper laten bouwen, zodat het aqua ook nog 5cm dieper kon. Dus stroken glas van 5cm besteld, de wanden aan de achterkant los gemaakt en de stroken weer vast gelijmd. Op de foto zie je goed waar de strook is,  maar als het aqua onder de tafel staat valt het niet meer op. Ook een nieuwe deksel was nodig, deze nieuwe deksel was (vind ik) iets makkelijker te bouwen en ziet er ook mooier uit...


verbinding via de deksel

Ons ander koppel had twee aqua's die we om de hoek moesten weg zetten en die ik niet op deze manier wou verbinden, dus moesten we iets anders verzinnen. Omdat we ook katten in huis hebben valt de makkelijkste oplossing - een buis of tunnel - weg. De aqua's heb ik via marktplaats kunnen vinden en hoewel ik op de geleijke afmetingen in breedte en hoogte heb gelet was er toch een verschil van 2 cm in de hoogte.

Omdat we de aqua's via de deksel gingen verbinden was dit gelukkig makkelijk op te lossen.


Het eerste aqua (120x40x50cm) met gedeeltelijk verhoogde deksel

Het tweede aqua staat er al

De doorgang en het hoogteverschil

Zo zag het er uiteindelijk uit. je moet wel voor een veilige overgang zorgen. hier was op een kant de zandbak en op de andere kant een plateau.