zelfbouw degoekast

Alles is met een planning begonnen, die nog tien keer is verandert en best veel tijd vroeg... nadat het dan uiteindelijk vast stond wat we wilden, zijn we ook gelijk begonnen.

De degoekast zou in twee soortgelijke modulen gebwouwd werden. Dit leek ons handiger als wij hem een keer moeten verplaatsen. De afmetingen per module zijn 160x60x110cm (lxbxh).


In de bouwmarkt hebben we meubelplaten op maat laten zagen en thuis dan de openingen voor de ventilatie in gemaakt. Als gaas heb ik voor Casanet gekozen, dat is best stevig en de randen zijn met Aluminiumprofiel tegen knagen beschermt.

In de boven- en tussenplaat worden de doorgangen gezaagd en met aluminium-profiel beschermd.

Zijkanten zijn met boven- en onderplaat samengevoegd d.m.v. deuvels, houtlijm en schroeven. Voor de achterkant heb ik voor een dunne houten plaat met daarop laminaat gekozen. Dit is best stevig, water (of urine-) afstotend en heb je in mooie uitvoeringen.Nadat de schuifprofielen en en het aluminium-U-profiel voor de zaagselstop aan geplakt waren, konden we glas bestellen.

Ondertussen heb ik al inrichting verzameld en heb een halve verdieping gebouwd.

om het snel samen te vatten: het glas kwam, de tweede module werd net zo gebouwd, licht werd geïnstalleerd en er kwamen nog berkenboomstammen tegen het doorbuigen in. Dan werd alles ingericht en ik ging de degoes uit de opvang halen.

De inrichting verandert elke keer een beetje, maar hoofdzakelijk ziet het er zo uit: